NIBE VVM 225

NIBE VVM 225 е дизајниран за комбинирање со која било NIBE воздушна/водена топлотна пумпа со цел да создаде високо ефикасен систем за климатизација на вашиот дом. NIBE VVM 225 има смарт, интуитивен контролен систем кој обезбедува ефикасно греење и санитарна топла вода со високи перформанси. NIBE VVM 225 е спремен за инсталација затоа што веќе се вклучени грејачот на вода, електричното дополнително греење, саморегулирачката циркулациона пумпа, вентилот за полнење, манометарот, сигурносниот вентил и експанзионен сад. Благодарение на смарт технологијата, производот ви овозможува контрола врз потрошувачката на енергија и ќе биде клучен дел од вашиот поврзан дом. Ефикасниот систем на контрола автоматски ја прилагодува амбиентната температура за максимална удобност во домот, истовремено заштитувајќи ја природата.

Технички податоци

Висина (mm): 1500 

Широчина (мм): 596 

Длабочина (mm): 599 

Нето тежина (кг): 98 

Класа на ефикасност при собно греење: D

Количина на топла вода 40 °C (l): 175 

Капацитет на грејач на топла вода (kW): 9

Се користи со следните производи

NIBE PV

NIBE PV е интегрирано решение што се базира на целосно модуларен систем во осум основни големини: 3,2 / 6,4 / 9,6 / 12,8 / 16 …
Повеќе…

NIBE ECS 41

Дополнително грејно коло (препорачано подно греење од 80-250 m2). ECS 41 се користи кога топлотната пумпа се инсталира во куќи со до четири различни системи …
Повеќе…

NIBE ECS 40

ECS 40 се користи кога топлотната пумпа се инсталира во куќи со до четири различни системи за климатизација за кои се потребни различни температури на …
Повеќе…